Välj en sida

Drönarfoto och film

Pang erbjuder foto och video med drönare. För dig som behöver ett annat perspektiv skapar vi unika bilder och videor från luften. Vår drönare kan användas för högupplöst fotografering, filma storslagna landskap eller ge en bättre överblick av ett objekt och dess omgivningar. Peter är drönarpilot och har godkänt körkort för drönare.

dronar fotograf film video pilot pangproduktionSE

Drönarfoto ger nya perspektiv

Drönarfilm

Film förmedlar känsla och fakta på kort tid.
 Vi erbjuder snabba tjänster för foto-och videoproduktion med drönare. Vi skapar och redigerar foto och video med hög kvalitet på ett  säkert och kostnadseffektivt sätt. Visa dina produkter, tjänster, fastigheter och händelser ur ett nytt perspektiv. Möjligheterna är oändliga! Vid filmproduktion kan drönare även användas för att skapa imponerande scener och följa rörliga objekt. Med hjälp av drönare kan vi filma i hög hastighet, följa rörelser och skapa dramatiska effekter. Drönarens användning inom filmproduktion skapar en alternativ och kreativ vinkel.

Drönarfoto

Drönarfotografering ger nya perspektiv. Du kan få den där flygbilden som hjälper dig att presentera unika scener av din verksamhet, omgivning, fastighet eller personliga minnesbilder. Att ta bilder från högre höjder ger en imponerande och unik synvinkel, ett alternativ till vad som är möjligt med vanlig kamera.

Produktion

En bild säger mer än tusen ord och rörliga bilder berättar ännu mer. Utifrån dina behov skapar vi allt från idé, manus och dramaturgi, till filmning, klippning och spridning.

Webbproduktion

Drönarens användning inom webbproduktion ger intressanta möjligheter. Genom att använda drönare vid webbproduktion kan vi skapa videos för din webbplats eller för innehåll på sociala medieplattformar. Innehåll som skiljer sig från andra, vilket kan hjälpa dig att locka fler tittare och kunder till din webbplats eller plattform.

Vår utrustning

Mavic Pro 2 – en kompetent drönare som tar grymma bilder. Med en Hasselbladare och 1″ sensor filmar den i 4 k, fångar alla detaljer och tar högupplösta bilder i tryck- och utskriftskvalitet.

Mavic är utsedd till bästa kameradrönare 2020-2021 av EISA.

Drönarpilot

Vår drönarpilot är självklart godkänd av Transportstyrelsen och har drönarkörkort i kategori A1/A2/A3 för att flyga drönare i klasserna C1-C4.

Vad är en drönare?

Drönare, även kallad obemannad luftfarkost eller UAV (Unmanned Aerial Vehicle), är ett samlingsnamn på motorförsedda luftfarkoster utan pilot som kan flyga autonomt eller fjärrstyras. Drönare finns i alla storlekar; från hundratalet gram som startas genom att kastas för hand till farkoster på tusentals kilo som startar och landas som vanliga flygplan. Transportstyrelsen använder termen UAS (Unmanned Aerial Systems), vilket omfattar själva farkosten samt dess kringutrustning som är nödvändig för att starta, flyga och landa den obemannade farkosten.

Pangs drönare heter Doris

Pang flyger med drönare och tar högkvalitativa bilder och videor från luften. Vår drönare är utrustad med högupplöst 4K-kamera som kan ta stillbilder och video från olika vinklar och höjder. Ett avancerat stabiliseringssystem säkerställer att bilder och videos blir så stabila och skarpa som möjligt. Drönaren kan följa en förprogrammerad rutt eller en rörlig enhet och ger imponerande överblick av ett område, ett objekt eller en händelse.

Drönaren kan användas i många olika sammanhang och branscher, för videoproduktion, i fastighetsbranschen, för marknadsföring eller evenemang. Bilder och videor av fastigheter och byggnader hjälper mäklare och byggprojekt att marknadsföra sina fastigheter. Nya perspektiv skapar uppmärksamhet och är underhållande att titta på. Ta en promenad och låt drönaren följa dig från luften. Vi levererar hela vägen från flygtur och redigering till slutprodukt. Och har godkänt körkort för drönare, vet vilka regler som gäller och söker tillstånd om de krävs. Vår drönare heter Doris och just nu sover hon och drömmer om nya flygande äventyr (se bild ovan). Välkommen!

Regler för drönare i Sverige

I Sverige gäller följande regler för drönare:

Registrering: Om drönaren väger mer än 250 gram måste den registreras hos Transportstyrelsen.

Tillstånd: Om drönaren ska användas för kommersiella ändamål eller inom känsliga områden (t.ex. nära flygplatser) krävs tillstånd från Transportstyrelsen.

Flyghöjd: Drönaren får inte flygas högre än 120 meter över marken.
Avstånd: Drönaren får inte flygas närmare än 50 meter från byggnader, fordon, personer eller djur som inte tillhör operatören.

Sikt: Drönaren får endast flygas inom synhåll från operatören och inte längre än 500 meter bort från denne.

Undantag: Det finns undantag från dessa regler om drönaren används för exempelvis räddningsuppdrag, forskning eller jordbruksändamål.

Det är viktigt att notera att det är operatörens ansvar att följa alla regler och att överträdelse av reglerna kan leda till böter eller andra påföljder. Det är därför viktigt att informera sig om reglerna och följa dem noggrant för att flyga drönare säkert och ansvarsfullt.

Pang har koll på krav och regler för drönare och fixar alla nödvändiga tillstånd.